Om oss

Garpgården är ett suterränghus med 12 enkla lägenheter med egen entré och uteplats. Varje lägenhet har ett rum, kök och toalett. Det finns gemensamma privata dusch och tvättstuga i korridoren.

Adress:

Rafshyttevägen 1,

776 98 Garpenberg

Telefon: 0243-24 90 91

Huset ligger i avkopplande natursköna Garpenberg i Hedemora kommun.

.

Närmaste livsmedelsbutik Garpens Livs Restaurang och Pizzeria ligger i 4 km i Garpenberg Centrum.

.

En stor köpcentrum med flera stora butiker (Willys, Jula, Dollarstore, Rusta, Biltema, ÖoB, Burger King) ligger i Avesta, 20 kilometer från Garpgården.

Husets historia

I november 2020 blev det dags för nya ägaren Igor och Maria att ta över Garpgården för att driva vandrarhemmet. Vi kommer satsa på att upprusta huset till bekväma lägenheter som passar moderna tider.

Huset historia börjades i slutet av 1950-talet när det byggdes av Domänverket.

.

Deras personal skulle få möjlighet att bo här som pensionärer.

.

Men det var länge sedan det användes som pensionärshem.

.

Det har ägts av Hedemora Kommun en gång i tiden och då var det ett vanligt hyreshus med 12 små ettor och dusch i källarkorridor.

.

Huset såldes till en ekonomisk förening här i Herrgården/Garpenberg och då fick det namnet Garpgårdens Vandrarhem och man började hyra ut lägenheterna möblerade till främst veckopendlare, som arbetade i Bolidens gruva i Garpenberg eller i Fors på Stora Enso pappersbruk.

.

Det började också komma andra gäster, som ville turista här i Södra Dalarna och verksamheten som vandrarhem rullade igång för drygt 15 år sedan. Garpenbergs Fritid köpte det här huset 1 februari 2010 av ett par, som hade ägt och drivit det under 5 års tid, men som längtade hem till västkusten.